Een voorbeeld van Actify Teams

Start met Actify Teams 

De coach die je werknemers in kleine stappen helpt met gezonder leven, voor meer energie en plezier op de werkvloer! 

Je kunt pas echt het beste uit jezelf halen als je lekker in je vel zit! Actify Teams, onderdeel van de Actify-app, is er daarom speciaal voor organisaties die willen investeren in de gezondheid van hun werknemers. Elke gezonde stap telt mee, op de werkvloer én thuis. Motiveer daarom jouw team, afdeling of organisatie om met elkaar te werken aan een gezondere leefstijl. Met behulp van Actify Teams!

Een gezonde gewoonte maak je samen met Actify

Past binnen kantooruren en je dagelijkse routine.

Makkelijk aan de slag met je gezonde doel.

Alles-in-1 app.

Met recepten, meditaties en workouts.

Team spirit & motivatie.

Werk wekelijks samen aan een doel. Help en motiveer elkaar. 

Jouw coach binnen handbereik.

Voor tips, motivatie en inzicht in je voortgang.

Bewezen effectief.

Met kennis vanuit de wetenschap.

Persoonlijk en flexibel.

Op je eigen tempo en niveau aan de slag met jouw doel.

Handige functies.

Zoals een kalender en stappenteller.

Waarom Actify Teams? 

Waardevolle inzichten 
Zitten medewerkers lekker in hun vel? Klopt de balans tussen in- en ontspanning? Is het zinvol om meer aandacht te besteden aan beweging en gezonde voeding? Actify Teams maakt het onzichtbare zichtbaar; het programma geeft waardevolle inzichten in belangrijke gezondheidsthema’s binnen de organisatie.

Betrokken medewerkers 
Met Actify Teams gaan medewerkers binnen de dagelijkse routines en kantoortijden op een laagdrempelige en speelse manier aan de slag met een gezondere leefstijl. Op naar een vitale werkomgeving waar iedereen aan bijdraagt! 

Meer energie, focus en positiviteit 
Een gezonde leefstijl zorgt ervoor dat medewerkers zowel fysiek als mentaal lekker in hun vel zitten. Het resultaat? Meer energie, focus én (werk)plezier! 

Resultaten  
Het programma van Actify Teams is bij verschillende organisaties en hun medewerkers getest. Dit zijn de meest opvallende resultaten: 

  • 10% van de deelnemers is dagelijks meer gaan bewegen. 
  • 23% van de deelnemers brengt de dag minder zittend door of staat meer op een dag. 
  • 54% van de deelnemers geeft aan dat Actify Teams heeft geholpen om meer te ontspannen. 

Hoe werkt Actify Teams? 

Het programma van Actify Teams bevat kleine oefeningen (mini’s), waarmee medewerkers overal en op elk moment van de dag aan de slag kunnen. De focus ligt op het ontwikkelen van gezonde gewoontes, die samen een gezonde routine vormen. Een gewoonte is een automatische handeling. Hoe mooi zou het zijn als lunchwandelen, fruit snacken of mindful werken gewoontes zouden zijn binnen je organisatie?  

Omdat het ontwikkelen van nieuwe gewoontes gemiddeld 100 dagen duurt, bestaat het programma uit 13 weken waarin de volgende thema’s voorbijkomen:  

  • Gezonde voeding 

Snacktips en lunchrecepten om het maken van eenvoudige gezonde keuzes te stimuleren. 

  • Voldoende beweging 

Wandelmeetings en staand vergaderen. Actify Teams motiveert om meer te bewegen. 

  • Ontspanning 

Tips en oefeningen voor een goede energiebalans. 

De opzet van Actify Teams

Actify Teams is een programma dat uit 3 verschillende fases bestaat.

1. Voorbereiding en inschrijfperiode

De eerste fase van het programma heeft als doel om deelnemers te werven. Deze fase staat in het teken van het informeren en enthousiasmeren van uw personeel. Vervolgens is het tijd om iedereen te informeren over Actify Teams. Zilveren Kruis biedt ondersteuning bij het voorbereiden en implementeren van het daadwerkelijke programma met onder andere een activatiekit.

2. Het programma 

Let the games begin! Medewerkers starten in teams aan de competitie en kunnen samen punten verdienen. Ze worden bijvoorbeeld uitgedaagd om het hoogste aantal stappen te zetten of een mindfulness oefening te doen. Na deze competitie start een individueel programma, dat 7 weken duurt. In fase 1 en 2 ontvangt uw werknemer driemaal een enquête, die in de evaluatie achteraf wordt meegenomen. Als werkgever ontvang je hiervan tussentijdse rapportages, zodat je waar nodig kunt bijsturen of kunt zorgen voor net dat beetje extra motivatie!  

3. Evalueren  

Aan het einde van de competitie is er de mogelijkheid voor een evaluatie. Tijdens de eindevaluatie wordt besproken wat het effect is geweest op basis van een nul-, tussen- en eindmeting. De prestaties en resultaten van medewerkers worden gedeeld. Hierdoor krijg je als werkgever inzicht in hoe het gaat en heb je de mogelijkheid om bij te sturen waar nodig, zodat de vitaliteitsdoelen kunnen worden behaald. 


Meer weten?

Wil je meer informatie over Actify Teams? Plan vrijblijvend een gesprek of vraag de brochure aan via Zilveren Kruis en ontvang de brochure binnen enkele minuten in je mailbox.