Veelgestelde vragen

Actify Vitaliteitscoach app

Een streak is het aantal aaneengesloten dagen waarop je minimaal één mini hebt gedaan.

Een mini is een kleine oefening die je helpt om gezonder te leven. Daarnaast is een mini over het algemeen eenvoudig in je dagelijks leven te integreren. Je kunt zoveel mini’s aan je dag toevoegen als je wilt.
Je kunt een mini ook aan je agenda toevoegen.
  • Kies een mini die ingepland staat. Kies je een mini uit ‘Ontdek’, dan moet je die eerst toevoegen aan je planner.
  • Klik op de 3 puntjes rechtsboven de mini.
  • Selecteer “zet in je agenda”.
Een serie is een reeks mini’s die je helpen een gezonde gewoonte te ontwikkelen. Een week lang doe je elke dag één of meer mini’s. Je kunt kiezen voor een kennismaking serie, waarin je verschillende mini’s doet en kijkt wat bij jou past. Je kunt ook een routine serie kiezen, waarbij je elke dag dezelfde mini doet. Voor je het weet wordt het een nieuwe gewoonte! Als je wilt kun je meerdere series tegelijk doen.
Ga naar ‘Mijn profiel’ en scroll omlaag. Tik op ‘Mijn doel’ en pas je doel aan.
Je kunt een mini heel makkelijk aan je agenda toevoegen.
  • Kies een mini die ingepland staat. Kies je een mini uit ‘Ontdek’, dan moet je die eerst toevoegen aan je planner.
  • Klik op de 3 puntjes rechtsboven de mini.
  • Selecteer “zet in je agenda”.

 

Is het niet gelukt en krijg je een error?

Wellicht ligt dit aan de settings. Heb je een Android en krijg je een error notificatie? Pas dan je machtigingen aan onder  “Instellingen > Apps > Actify > Machtigingen > Agenda autorisatie”.

 

 

Het doel dat je kiest helpt de Actify coach om suggesties te geven voor jouw series en mini’s. Je kunt maar één doel tegelijk kiezen, omdat dit je helpt om te focussen. Dus stap voor stap je gezondheid verbeteren en niet alles tegelijk 
De Actify app meet op dit moment geen stappen of hartslag. Het koppelen van een wearable is daarom niet nodig en niet mogelijk. De coach in de Actify app helpt je om in kleine stappen nieuwe routines toe te voegen aan je dagelijks leven.
De meeste mini’s in de Actify app zijn gebaseerd op onderzoek van verschillende wetenschappelijke en medische instanties. Uit deze onderzoeken halen we acties die een aangetoonde bijdrage leveren aan je gezondheid. Bijvoorbeeld meer groenten eten of beter slapen. Er zijn ook mini’s die gaan over jezelf goed voelen. Bij deze mini’s is het aan jou om te ontdekken wat goed past.
Actify volgt de onderzoeken van verschillende wetenschappelijke en medische instanties. We baseren de gezonde feiten dus op aangetoond betrouwbare onderzoeken en bronnen.
Helaas niet, aanmelden gaat via een Actify account. Je vindt je Actify account in de app onder ‘Mijn profiel’. Scroll naar beneden en tik op ‘Mijn account’.
Om de Actify app te gebruiken heb je een koppeling gemaakt met Apple Gezondheid of Google Fit. Uit deze twee data-bronnen lezen wij jouw stappen uit. Het kost soms wat tijd (lees: maximaal 30 seconden) om je stappen op te halen uit deze bronnen. Zijn jouw stappen nog steeds niet correct meegenomen?  Dan bestaat er een kans dat onze app, Google Fit, of Apple Gezondheid een update vereist of net een update gehad heeft. Dit kan ervoor zorgen dat de stappenteller tijdelijk niet optimaal functioneert. Een update voor het besturingssysteem van jouw iPhone of Android vind je onder systeem instellingen. Onze app kun je updaten via de Google Play Store of App Store.

Dat kan soms voorkomen. Je stappen zijn dan al opgehaald uit Apple Gezondheid of Google Fit, maar nog niet opgestuurd naar onze server. Het is een kleine vertraging, bij je volgende bezoek worden de stappen weer getoond.

Extra’s voor Zilveren Kruis verzekerden

Actify is een initiatief van Zilveren Kruis. Ben je verzekerd bij Zilveren Kruis? Dan krijg je regelmatig leuke cadeautjes of kortingen op producten bij het gebruik van de app.

Jij bepaalt uiteraard zelf of je jouw gegevens achterlaat. Kies je ervoor om dit niet te doen? Dan kun je de app gewoon gebruiken, alleen spaar je dan niet mee voor interessante kortingen en cadeautjes.

Privacy statement

Welke gegevens heeft Actify van mij? Hoe kan ik deze ook inzien?
Je kunt dit opvragen per e-mail via info@actify.nl. Wij controleren of jouw e-mailadres gelijk is aan het e-mailadres wat bij ons bekend is en delen vervolgens jouw profielgegevens.
Kunnen jullie mijn profiel gegevens aanpassen?
Dit kunnen wij niet, maar via ‘mijn profiel’ kun je jouw gegevens eenvoudig zelf aanpassen of je account verwijderen.
Hoe kan ik bezwaar maken op het verwerken van mijn gegevens?
Om van de apps gebruik te maken en deze te kunnen laten functioneren, heeft Actify jouw gegevens nodig. Wil je bezwaar maken tegen het verwerken van jouw gegevens? Stuur ons een e-mail via info@actify.nl.
Ik wil mijn profiel verwijderen, hoe doe ik dat?
Login op ‘mijn profiel’, daar kun je je profiel verwijderen.
Ik wil mijn gegevens door Actify laten overdragen naar een andere organisatie, kan dat?
Overdragen naar een andere organisatie kunnen wij niet, wel kunnen wij de data met jou delen. Zodat jij ze zelf kunt overdragen. Stuur een e-mail met je verzoek naar info@actify.nl.
Ik wil een deel van mijn gegevens verwijderen. Hoe doe ik dat?
Geef via info@actify.nl aan welke gegevens je wilt verwijderen. De klantenservice van Actify neemt contact met je op zodra de gegevens verwijderd zijn.