Veelgestelde vragen

Actify Vitaliteitscoach app

Een streak is het aantal aaneengesloten dagen waarop je minimaal één mini hebt gedaan.

Een mini is een kleine oefening die je helpt om gezonder te leven. Daarnaast is een mini over het algemeen eenvoudig in je dagelijks leven te integreren. Je kunt zoveel mini’s aan je dag toevoegen als je wilt.
Een serie is een reeks mini’s die je helpen een gezonde gewoonte te ontwikkelen. Een week lang doe je elke dag één of meer mini’s. Je kunt kiezen voor een kennismaking serie, waarin je verschillende mini’s doet en kijkt wat bij jou past. Je kunt ook een routine serie kiezen, waarbij je elke dag dezelfde mini doet. Voor je het weet wordt het een nieuwe gewoonte! Als je wilt kun je meerdere series tegelijk doen.
Ga naar ‘Mijn profiel’ en scroll omlaag. Tik op ‘Mijn doel’ en pas je doel aan.
Het doel dat je kiest helpt de Actify coach om suggesties te geven voor jouw series en mini’s. Je kunt maar één doel tegelijk kiezen, omdat dit je helpt om te focussen. Dus stap voor stap je gezondheid verbeteren en niet alles tegelijk 
De Actify app meet op dit moment geen stappen of hartslag. Het koppelen van een wearable is daarom niet nodig en niet mogelijk. De coach in de Actify app helpt je om in kleine stappen nieuwe routines toe te voegen aan je dagelijks leven.
De meeste mini’s in de Actify app zijn gebaseerd op onderzoek van verschillende wetenschappelijke en medische instanties. Uit deze onderzoeken halen we acties die een aangetoonde bijdrage leveren aan je gezondheid. Bijvoorbeeld meer groenten eten of beter slapen. Er zijn ook mini’s die gaan over jezelf goed voelen. Bij deze mini’s is het aan jou om te ontdekken wat goed past.
Actify volgt de onderzoeken van verschillende wetenschappelijke en medische instanties. We baseren de gezonde feiten dus op aangetoond betrouwbare onderzoeken en bronnen.
Helaas niet, aanmelden gaat via een Actify account. Je vindt je Actify account in de app onder ‘Mijn profiel’. Scroll naar beneden en tik op ‘Mijn account’.
Om de Actify app te gebruiken heb je een koppeling gemaakt met Apple Gezondheid of Google Fit. Uit deze twee data-bronnen lezen wij jouw stappen uit. Het kost soms wat tijd (lees: maximaal 30 seconden) om je stappen op te halen uit deze bronnen. Zijn jouw stappen nog steeds niet correct meegenomen?  Dan bestaat er een kans dat onze app, Google Fit, of Apple Gezondheid een update vereist of net een update gehad heeft. Dit kan ervoor zorgen dat de stappenteller tijdelijk niet optimaal functioneert. Een update voor het besturingssysteem van jouw iPhone of Android vind je onder systeem instellingen. Onze app kun je updaten via de Google Play Store of App Store.

Actify Bewegen app

Aantal stappen

Om stappenteller te gebruiken heb je een koppeling gemaakt met Apple Gezondheid of Google Fit. Uit deze twee data-bronnen lezen wij jouw stappen uit. Het kost soms wat tijd (lees: maximaal 30 seconden) om je stappen op te halen uit deze bronnen. Zijn jouw stappen nog steeds niet correct meegenomen? Dan bestaat er een kans dat onze app, Google Fit, of Apple Gezondheid een update vereist, of net een update gehad heeft. Dit kan ervoor zorgen dat de stappenteller tijdelijk niet optimaal functioneert. Een update voor het besturingssysteem van jouw iPhone of Android vind je onder systeem instellingen. Onze app kun je updaten via de Google Play Store of App Store.

Met Actify Bewegen ga je stap voor stap meer bewegen. Natuurlijk op jouw tempo en op jouw niveau.

Haal je vijf, zes of zeven keer je dagdoel in een week? Dan wordt je stappendoel verhoogd met 250 stappen. Haal je nul, één of twee keer je dagdoel? Dan wordt je stappendoel verlaagd met 250 stappen. Haal je drie of vier keer je dagdoel? Dan blijft je stappendoel gelijk.

Dat kan soms voorkomen. Je stappen zijn dan al opgehaald uit Apple Gezondheid of Google Fit, maar nog niet opgestuurd naar onze server. Het is een kleine vertraging, bij je volgende bezoek worden de stappen weer getoond.

Als je de app weer opent, berekenen we je stappenvoortgang tot zeven dagen terug. Zorg er dus voor dat je dagelijks (maar in ieder geval één keer per week) je app opent, zo blijft de app actueel.

Stappenteller koppelen

Om erachter te komen welke wearable/stappenteller werkt voor Actify: bekijk dan welke wearable je kunt koppelen aan Google Fit of Apple Gezondheid. Zodra dat kan, kan Actify de stappen uitlezen. We geven je daarin geen specifiek advies . Wel raden we je aan om te kiezen voor een stappenteller die jij prettig vindt. Controleer of het apparaat gekoppeld kan worden aan Google Fit of Apple Gezondheid.
Nee, helaas. Er is geen koppeling mogelijk tussen Fitbit en Actify Bewegen. Wij werken met Google Fit en Apple Gezondheid. Uit die twee data-apps halen wij de stappengegevens. Helaas geeft Fitbit hun api niet vrij aan Google Fit en Apple Gezondheid. Hierdoor kunnen wij ook geen stappen uitlezen van Fitbit.
De koppelmogelijkheid met Fitbit hebben wij voorheen gehad, dat klopt. Dit was met de (oude) Stappen Challenge op de website die tot 1 maart 2018 beschikbaar was. Deze Stappen Challenge is nu verplaatst naar de app Actify Bewegen. Het verschil is dat wij niet langer met verschillende wearable apps werken, maar alleen met Google Fit en Apple Gezondheid.

Extra’s voor Zilveren Kruis verzekerden

Actify is een initiatief van Zilveren Kruis. Het is niet verplicht om je gegevens door te geven als je bij Zilveren Kruis verzekerd bent. In de toekomst kunnen we de app wellicht aanpassen voor Zilveren Kruis verzekerden. Welke vorm dit gaat krijgen en wanneer dit eventueel gaat gebeuren is niet bekend.

Privacy statement

Welke gegevens heeft Actify van mij? Hoe kan ik deze ook inzien?
Je kunt dit opvragen per e-mail via info@actify.nl. Wij controleren of jouw e-mailadres gelijk is aan het e-mailadres wat bij ons bekend is en delen vervolgens jouw profielgegevens.
Kunnen jullie mijn profiel gegevens aanpassen?
Dit kunnen wij niet, maar via ‘mijn profiel’ kun je jouw gegevens eenvoudig zelf aanpassen.
Hoe kan ik bezwaar maken op het verwerken van mijn gegevens?
Om van de apps gebruik te maken en deze te kunnen laten functioneren, heeft Actify jouw gegevens nodig. Wil je bezwaar maken tegen het verwerken van jouw gegevens? Stuur ons een e-mail via info@actify.nl.
Ik wil mijn profiel verwijderen, hoe doe ik dat?
Login op ‘mijn profiel’, daar kun je je profiel verwijderen.
Ik wil mijn gegevens door Actify laten overdragen naar een andere organisatie, kan dat?
Overdragen naar een andere organisatie kunnen wij niet, wel kunnen wij de data met jou delen. Zodat jij ze zelf kunt overdragen. Stuur een e-mail met je verzoek naar info@actify.nl.
Ik wil een deel van mijn gegevens verwijderen. Hoe doe ik dat?
Geef via info@actify.nl aan welke gegevens je wilt verwijderen. De klantenservice van Actify neemt contact met je op zodra de gegevens verwijderd zijn.