Handig! wandelen met een app

Leestijd: 2 - 3 min.
5x wandelen met een app

Je smartphone gebruiken om jezelf vitaal te wandelen en zo stap voor stap werken aan een gezonder leven. Handig! Natuurlijk zul je zelf in de benen moeten komen. Maar een app kan je helpen om je te motiveren om in beweging te komen, kan je de weg wijzen en houdt je stappen bij. Klinkt goed toch? Check hieronder onze tips!

Maak van wandelen een gewoonte

Waarom zou je een app nemen die alleen je stappen telt, als je ook een app kunt hebben die je er bij coacht? Ben je in voor praktische tips op vlak van gezonder leven en eten, fitter worden, afvallen, meer ontspannen en beter slapen?  Dan zit je goed met de gratis Actify app.

Wow! In 100 meter zet je al zo’n 170 stappen. Kleine stukjes tikken dus best aan.

Eigenlijk is dit veel meer een coach dan een app. Hij motiveert je namelijk om stap voor stap jouw zelfgekozen doel te bereiken. Je kiest gezonde mini gewoontes die bij jou passen en die je leuk vindt, zodat ze volhouden heel gemakkelijk wordt. Kies in de app bijvoorbeeld de mini ‘Maak een lunchwandeling’ of maak er een gewoonte van met de serie ‘Week van de lunchwandeling’. Ondertussen neem je ‘m gewoon mee op je wandeltochten, om je dagelijkse stappenaantal bij te houden.

Wist je dit? Mensen die wandelen in een groep houden dit langer en beter vol en ervaren meer gezondheidswinst! En het is nog gezellig ook.

Inspirerende wandelroutes

Wil je verrast worden door bijzondere routes door de natuur? Of zoek je inspiratie voor een dagje uit in eigen land? Kies dan uit een van de wandelroutes in de Actify app. Voor elke provincie is er een leuke en inspirerende route samengesteld, die je door de mooiste natuurgebieden leidt die ons land te bieden heeft. Dankzij de app heb je tegelijkertijd een stappenteller op zak om je voortgang bij te houden!

Wist je dat 10 minuutjes wandelen je energielevel boost met maar liefst twee uur? Mooi meegenomen!

Van meer bewegen en fitter worden stap voor stap een gezonde gewoonte maken? Check de Actify app!