5 redenen om naar je werk te lopen

Leestijd: 2 - 4 min.
5 redenen om naar je werk te lopen

Een cardioboost vroeg in de ochtend geeft een kickstart aan je fitheid, verhoogt je energieniveau en brengt je een betere start van de dag. Bij het denken aan de ochtendspits komen de woorden ‘ontspannen’ en ‘gezond’ waarschijnlijk niet in je op. De meesten van ons staan netjes in rijen aangesloten in het verkeer, of zitten verstopt in de oksel van iemand anders in de bus. Dus waarom zou je niet overwegen om in je hardloopschoenen te schuiven en lekker wandelend naar je werk te gaan?
Hier zijn onze top vijf redenen om morgen de stoep te verkennen op weg naar je werk.

Boost je fitness

Gezondheidsexperts raden voor een gemiddelde en gezonde volwassene aan 10.000 stappen per dag te maken. Een stevige 30 minuten lopen naar je werk brengt je daar al. Met behulp van een wearable of een app zoals UP by Jawbone kun je op een geweldige manier je stappen overdag bijhouden. Je wandelt naar sterkere longen, gezondere bloedsomloop en een gelukkig hart.

Van meer bewegen stap voor stap een gezonde gewoonte maken? Check de Actify Vitaliteitscoach app.

Versterk je lichaam

De hele dag opgevouwen zitten in verkrampte posities kan flinke spierproblemen veroorzaken. Door je lichaam te ‘stretchen’ tijdens een wandeling van en naar je werk zorgt ervoor dat je vermoeide spieren bewegen en sterker worden. Verder bevordert het je balans en lichaamsbewustzijn. Beide kun je verliezen door te weinig te bewegen en teveel te zitten.

Leeg je hoofd

Even afstand nemen van televisie, Facebook, e-mail en andere dingen die ons bezighouden voor we aan het werk gaan is een goed begin van de dag. Leeg je hoofd en gedachten. Hetzelfde geldt voor het einde van de dag. Neem je werkstress niet mee naar huis.

Bespaar geld

Van benzine tot parkeerkosten en van het openbaar vervoer tot taxi’s, als je nagaat hoeveel dat elke week kost… Wandelen is gratis, dus het geld dat je bespaart kun je uitgeven aan lekkere koffie onderweg!

Doe iets aan het milieu

Elke auto minder op de weg is een goede zaak. Nederland is een prachtig land. In de stedelijke gebieden is veel aandacht voor schone parken en nette stoepen. Dus waarom zou je er niet van genieten?

Houd het bij

Houd bij hoeveel je al wandelt. Gebruik een app op je telefoon of een wearable en doe mee met de Stappen Challenge.

Voldoende bewegen zonder direct de sportschool in te hoeven? Maak van voldoende beweging een gezonde gewoonte met de Actify Vitaliteitscoach app. Je vindt er simpele acties voor elke dag die je helpen meer te bewegen, gezonder te eten en je fitter te voelen. Ook kun je jouw stappen bijhouden met de stappenteller. Ontdek het doel ‘Fitter worden’ en ga er voor!

Actify, de activiteitscoach

#34 in Gezondheid en vitaliteit

4.2 • 431 beoordelingen