5 tips voor meer productiviteit

Leestijd: 2 - 2 min.

1. Ontbijt goed

Met een goed ontbijt zet jij je motor aan. Een ontbijt met vezels heeft voorkeur, omdat het je spijsvertering op een vroeg moment op de dag stimuleert. Je start je dag optimaal en krijg je veel energie om je dag door te komen.

2. Neem pauze

Je hersenen kunnen veel aan, maar ook zij hebben soms behoefte aan een pauze. Ga daarom even weg van je werkplek, zodat je niet in de verleiding komt snel nog even een klusje af te maken. Zo kom je écht even tot rust.

3. Schrijf dingen op

Vaak denk je dat je alles wat je nog moet doen wel kunt onthouden, maar juist hierdoor blijf je steeds aan die zaken denken. Schrijf het op. Dan kun je het niet vergeten, je bent het kwijt en je kunt je richten op andere dingen.

4. Werk slimmer, niet harder

Als jij per dag bedenkt wat je wilt gaan doen, voorkom je veel verloren tijd. Plan je dag en zorg ervoor dat jij voor jezelf gestelde deadlines haalt. Op deze manier zorg je ervoor dat jij verleidingen weerstaat en erg productief bent.

5. Zeg eens nee

Als je steeds bevestigend antwoordt op de vraag van die ene collega, krijg jij het steeds drukker. Leer nee te zeggen. Hierdoor kun je de druk voor jezelf verlagen en kun je optimaal met jouw werkzaamheden aan de gang.

Makkelijk een gezonder leven dat echt bij jou past? Ga voor gezonde gewoontes in mini stappen met de Actify Vitaliteitscoach app! Hier vind je inspiratie voor elke dag, zoals heerlijke recepten, begeleide meditaties én een stappenteller. Probeer het doel ‘Gezonder leven’ en ontdek een gezonder leven dat bij jou past!