6 makkelijke manieren om te ontspannen op het werk

Leestijd: 2 - 3 min.
6 supermakkelijke manieren om te ontspannen op het werk

178 ongelezen e-mails, 3 deadlines en colllega's die van alles van je willen: we hebben te veel te doen in te weinig tijd. Laat je niet gek maken en ontspan op je werk met deze praktische tips.

1. Kauw je kalm

Studies wijzen uit dat het kauwen van kauwgom je stemming verbetert. Bovendien verhoogt  kauwen je alertheid en de bloedtoevoer naar je hersenen. Geïrriteerde blik van collega’s die dat gekauw niks vinden? Je hebt de wetenschap aan je zijde…

2. Geef jezelf een handmassage

Dagelijks een paar keer de ‘muis’ van je duim kneden om de spanning in je schouders, hoofd en nek te verminderen. Een makkelijke oefening met veel effect…. Zeker als je veel tijd achter de computer doorbrengt.

3. Katten kijken

Feit: kijken naar kattenfilmpjes is goed voor je. Het verbetert je stemming en geeft je energie. Kijktip: het Youtube kanaal van Maru de kat. Hij heeft het woord “ontspannen” uitgevonden. https://www.youtube.com/embed/NAhQKayAt1k?autoplay=0&showinfo=0&modestbranding=1&loop=1&controls=2

4. Casual fruitday

Je collega’s kijken je misschien vreemd aan, maar neem vooral regelmatig een snuf citroen. De citrusgeur heeft namelijk positieve invloed op je stemming. Of je bijt je stevig vast in een mango. Niet alleen heerlijk sappig, maar ook stress verlagend. Ander anti-stress fruit: banaan, sinaasappel, appels en granaatappelpitten.

5. Plafond staren

Het lijkt alsof je niks doet, maar wanneer je naar het plafond staart terwijl je terugtelt van 60 naar 0, word je lekker rustig. Dit komt omdat je bloeddruk zich verlaagt en je ademhaling rustiger wordt. Alleen niet schrikken als je erna weer opkijkt en ziet dat een collega een stapel rapporten op je bureau heeft gelegd.

6. Feng Shui je bureau

Alle spullen op je bureau vragen onbewust je aandacht. Dus ruim vooral al die a-4’tjes, lege koffiekoppen, en rondslingerende pennen op. Richt je bureau in met alleen noodzakelijke dingen zoals je computer, pen en notitieblok. Zo wordt het veel makkelijker je aandacht op je werk te richten. Of op kattenfilmpjes. 🙂

Kun jij wel wat meer ontspanning op je werk gebruiken? Relax to the max in mini stappen met de Actify Vitaliteitscoach app. Je vindt er simpele acties voor elke dag die je helpen om meer te ontspannen, zoals geleide meditaties. Speciaal ontworpen om je te helpen ontstressen en meer te ontspannen. Probeer het doel ‘Meer ontspannen’ en kom in mini stappen tot rust.