Actieve uitjes voor het hele gezin

Leestijd: 2 - 2 min.
Actieve uitjes met de familie

Binnen zitten in de zomer is toch een beetje zonde. Gelukkig zijn er zat leuke dingen die je buiten kan doen. Een dagje erop uit met hele gezin bijvoorbeeld. Met deze uitjes ben je én lekker buiten én je beweegt nog ook. Twee vliegen in één klap dus.

Los in het bos

Het mooie aan het bos is dat iedereen er wel ergens eentje in de buurt heeft. Naast de ‘gewone’ bossen waar je kan wandelen, vind je door heel Nederland ook klimbossen, speelbossen en belevenissenbossen. Voor als de kinderen zich écht willen uitleven.

Lol in het pretpark

Natuurlijk draait een pretpark voornamelijk om de attracties, maar als je er een dagje rondslentert maak je stiekem behoorlijk wat kilometers. Handig als je wil scoren met de StappenChallenge.

Stedentrip in eigen land

Je hoeft helemaal niet naar het buitenland om een nieuwe stad te ontdekken. Nederland barst namelijk van de mooie steden. Steden die je kan ontdekken per waterfiets, tandem of gewoon te voet.

Geniet in een nationaal park

Nederland telt maar liefst 19 nationale parken. Nationale parken zijn gratis. Je kunt er eindeloos rondwandelen, maar er zijn vaak een hoop leuke dingen om te doen voor kinderen en hun ouders.

Met z’n allen naar het strand

Zwemmen, zonnen, zandkastelen bouwen: aan zee kan het allemaal. Maar je kan er nog veel meer. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen kun je ook met ze blokarten, powerkiten of volleyballen.

Voldoende bewegen met je gezin zonder direct de sportschool in te hoeven? Maak van voldoende beweging een gezonde gewoonte met de Actify app. Je vindt er simpele acties voor elke dag die je helpen meer te bewegen, gezonder te eten en je fitter te voelen. Ook kun je jouw stappen bijhouden met de stappenteller. Ontdek het doel ‘Fitter worden’ en ga er voor!

Actify, de activiteitscoach

#34 in Gezondheid en vitaliteit

4.2 • 431 beoordelingen