Ben jij geen sportmens? Ga dan wandelen

Leestijd: 1 - 2 min.
Ben jij geen sportmens? Ga dan wandelen

Met wandelen houd je je lichaam in beweging, maar belast je het minder dan bij andere sporten.

Wandelen kun je zo intensief maken als je zelf wilt, maar zelfs als je heel rustig wandelt, profiteren je lichaam en geest ervan. Je uithoudingsvermogen en conditie verbeteren tijdens wandelen. De activiteit versterkt je spieren en stimuleert de bloedsomloop.

Wandel je slanker

Wandelen is ook een ideale manier om af te vallen. Wist je dat je met wandelen zo’n 520 kilocalorieën per uur verbrandt. Dagelijkse wandelingen zijn een goede cardiotraining waarbij je effectief afvalt door de hartslag die niet te hoog is.

Struinen door de stad

Maak het zelf leuk. Wandel lekker door de stad, naar je werk of de supermarkt. Of ga een middagje naar het strand om te wandelen en te picknicken. Het is ook lekker ’s avonds nog even naar buiten te gaan. Lekker een stukje te lopen en je dag verwerken. Zo kom je weer opgeladen binnen en ben je gezond bezig.

Meer tips over voldoende bewegen zonder direct de sportschool in te hoeven? Maak van voldoende beweging een gezonde gewoonte met de Actify Vitaliteitscoach app. Je vindt er simpele acties voor elke dag die je helpen meer te bewegen, gezonder te eten en je fitter te voelen. Ook kun je jouw stappen bijhouden met de stappenteller. Ontdek het doel ‘Fitter worden’ en ga er voor!

Actify, de activiteitscoach

#34 in Gezondheid en vitaliteit

4.2 • 431 beoordelingen