De kracht van visualisatie om je doelen te behalen

Leestijd: 2 - 3 min.
De kracht van visualisatie

Iedereen heeft het wel eens: tijdens een intensieve inspanning denk je dat je het niet langer kunt volhouden. De laatste paar kilometers van een hardlooptraining, of nog tien minuten afzien tijdens je work-out kunnen wel eens precies zo voelen. Op dat soort momenten kan het visualiseren van je doel een krachtig medium zijn. Je kunt jezelf er doorheen slepen en toch doorzetten.

Wat is visualiseren?

Door goed voor ogen te hebben wat je wilt bereiken met je sportieve doelen, kun je jezelf er doorheen helpen. Iedere sporter heeft een eigen doel. De één wil graag tien kilometer binnen veertig minuten hardlopen, de ander wil graag tien kilo afvallen. Daarom is ook iedere vorm van visualisatie uniek. Probeer er voor jezelf achter te komen wat jouw sportieve doel is. Denk aan dat doel als je het zwaar hebt. Dit kan zijn tijdens een fysieke inspanning maar ook wanneer je in de verleiding bent om ’s avonds te snacken.

Meditatie

Visualisaties zijn in zekere zin een vorm van meditatie. Het is alleen niet nodig dat je in een bepaalde houding gaat zitten. Het vermogen om te ontspannen en je gedachten los te laten zijn eigenlijk de enige voorwaarden om tot visualisaties te komen.

Blijf herhalen

Door je visualisatie te herhalen neemt de kracht van het visualiseren toe. Hierdoor neemt ook jouw effectiviteit toe. Probeer meerdere keren per maand tot jouw eigen visualisatie te komen. Denk bijvoorbeeld aan de voorgaande keren dat je het zwaar had, hoe ben je er toen doorheen gekomen?

Je kunt ook aan externe factoren denken zoals het geluid van het publiek dat je toejuicht wanneer jij het hardloopevenement hebt uitgelopen. Het belangrijkste is dat je erachter komt wat jou het beste motiveert om je sportieve doelen te halen en dat te visualiseren. Je zult merken dat het je echt helpt.

Meer tips om jouw doelen te halen? Ga voor gezonde gewoontes in mini stappen met de Actify Vitaliteitscoach app! Hier vind je inspiratie voor elke dag, zoals heerlijke recepten, begeleide meditaties én een stappenteller. Probeer het doel ‘Gezonder leven’ en ontdek een gezonder leven dat bij jou past!