De treden op, de torens in: ga verticaal wandelen

Leestijd: 2 - 3 min.
verticaal wandelen

Nederland heeft mooie vergezichten. En die kun je nu al wandelend ontdekken. Daar moet je dan wel de hoogte voor in. Wij hebben namelijk de 5 meest bijzondere beklimmingen van Nederland op een rijtje gezet.

Delftse Poort in Rotterdam

Deze wolkenkriebelaar van 164,74 meter aan de Weena is alleen in augustus en september op zaterdagen te beklimmen. Onder leiding van een architectuurgids klim je 745 treden de hoogte in. Met het uitzicht op de 37e verdieping over de uitgestrekte skyline van Rotterdam en omstreken als beloning.

www.delftsepoort.nl

Onze-Lieve-Vrouwekerk in Breda

Niet voor niets behoort deze kerk in de stijl van Brabantse gotiek tot de top 100 van Nederlandse UNESCO-monumenten. Het wordt tot een van de mooiste kerken van Nederland gerekend. Voordat je begint aan de 360 treden naar boven, wel nog even de met bladgoud beklede Prinsenkapel bewonderen.

www.grotekerkbreda.nl

New Babylon City Tower in Den Haag

Bron: worldtravelimages

Niemand heeft de treden geteld van deze enorme unit. Maar met een lengte van 142 meter zal dat ongetwijfeld een flink aantal zijn. Nadat je de 45 verdiepingen van deze alleskunner hebt beklommen, kun je tot rust komen met een cocktail op het terras.

www.newbabylon.nl

Domtoren in Utrecht

Met 112 meter verdeelt over 465 treden is deze 600-jarige kathedraal een toren om serieus te nemen. En zelfs de hoogste toren in Nederland. Kijktip: de reusachtige monumentale klokken die je halverwege de beklimming tegenkomt. Weten of het de moeite waard is? Via Google maps is de beklimming alvast te bekijken.

www.domtoren.nl

Martinitoren in Groningen

Door Groningers liefkozend d’Olle Grieze genoemd en onderdeel van de Martinikerk. De 311 treden van de toren zijn met en zonder begeleiding te beklimmen. Vergeet onderweg (na 129 treden) niet een bezoek te brengen aan de Klokzolder waar de vier oudste klokken van de toren hangen. Voor het luiden van de grootste klok, Salvator, waren maar liefst 12 mannen nodig.

http://toerisme.groningen.nl/zien-doen-beleven/bezienswaardigheden-attracties/martinitoren

Voldoende bewegen zonder direct de sportschool in te hoeven? Maak van voldoende beweging een gezonde gewoonte met de Actify Vitaliteitscoach app. Je vindt er simpele acties voor elke dag die je helpen meer te bewegen, gezonder te eten en je fitter te voelen. Ook kun je jouw stappen bijhouden met de stappenteller. Ontdek het doel ‘Fitter worden’ en ga er voor!