Droom je van jouw doorslapende baby? Zo lukt het je

Leestijd: 2 - 3 min.
Droom je van jouw doorslapende baby? Zo lukt het je

Nieuwe ouders missen opgeteld zo’n 80 nachten slaap per jaar. Dan is een nachtje doorslapen heel erg welkom. Met deze tips slapen jij en je mini-me ’s nachts stukken beter.

Samen is toch wel alleen

Gezellig is het zeker, maar hoe langer jij je baby bij je in bed laat slapen, hoe moeilijker het in slaap valt wanneer het alleen is. Plaats liever een apart bedje in je slaapkamer.

Vermijd nachtelijk oogcontact

Met een beetje geluk begint het doorslapen van de kleine na een paar maanden. Mochten ze ’s nachts toch wakker worden, vermijd dan oogcontact. Door een genetische truc schiet de hartslag van een baby namelijk omhoog bij oogcontact. Wat hem weer wakkerder maakt.

Maak geluid

In de baarmoeder worden baby’s 24 uur per dag blootgesteld aan geluid. Je baby is gewend om te slapen met geluid. Het is dus geen probleem om ’s avonds bijvoorbeeld de vuile rompertjes te wassen. Het ritmische geluid van de wasmachine is juist rustgevend.

Gebruik die after dinner dip

Voel jij je ook altijd slaperig na het eten? Dit geldt ook voor je baby. Geef je normaal gesproken elke drie uur voeding, dan kan het helpen die voedingen korter op elkaar te laten volgen. Met een volle buik slaapt iedereen beter.

Slaapmassage

Niets fijner dan knuffelen en kroelen met je baby. Amerikaans onderzoek wijst uit dat baby’s beter en dieper slapen door een zachte massage van een kwartier voordat ze gaan slapen.

Even geen koffie

De cafeïne in koffie en cola kan doorgegeven worden via borstvoeding. En cafeïne is iets wat dat kleine kinderlichaam natuurlijk niet kan gebruiken. Het blijft namelijk 96 uur aanwezig…

Rockabye Baby

Zingen is niet alleen rustgevend voor je kind, maar ook voor jou. Geen zin in de zoveelste keer ‘Slaap Kindje Slaap’? Het neuriën van een nummer van je favoriete rockband is ook heel rustgevend.

Zelf ook toekomen aan de nachtrust van je dromen? Een gezonde slaaproutine maak je in mini stappen met de Actify Vitaliteitscoach app. Je vindt er gewoontes en suggesties voor elke dag, zoals geleide meditaties. Speciaal ontworpen om je te helpen ontstressen en meer te ontspannen. Probeer het doel ‘Beter slapen’ en val in mini stappen steeds beter in slaap.