Dump die dip: zo overleef je de herfst

Leestijd: 2 - 3 min.
Dump die dip: zo overleef je de herfst

Weinig licht, veel regen en harde wind. Maar ook prachtige kleuren, een knisperend haardvuur en knus op de bank. Bekijk de herfst van de zonnige kant met deze vijf tips.

1. Ga naar buiten

Trek je regenlaarzen aan en ga er op uit. Juist ook met slecht weer. Wandelen in het bos bijvoorbeeld, of uitwaaien in de duinen. Geniet van de wind en de kleuren in de bomen. En hoe guurder het weer, hoe fijner het thuiskomen is. Ontdek hier welke mooie natuur bij jou in de buurt te vinden is.

2. Zoek gezelschap op

Mensen hebben vaak de neiging om zich te isoleren tijdens sombere dagen. Nergens voor nodig, zoek gewoon de gezelligheid op. Organiseer bijvoorbeeld  een filmmarathon of nodig vrienden uit voor een avond vol bordspelgezelligheid.

3. Let op je voeding

Op een sombere dag is de weg naar de koek- of snoeptrommel snel gevonden. Begrijpelijk, maar hou het wel een beetje in de gaten. Op termijn word je er namelijk alleen maar futloos door.

4. Ga bewegen

Dit is een open deur maar hij werkt echt: beweeg meer. Sporten maakt endorfines in de hersenen vrij, waardoor je je ontspannen voelt en een energieboost krijgt. Zoek alleen niet gelijk je grens op, dan helpt het sporten niet meer om je beter te voelen. Yoga en tai chi zijn trouwens ook goede manieren om in beweging te komen.

5. Stook een vuurtje

Ja, het wordt eerder donker. Maar dat betekent ook dat je eerder kaarsen aan kan steken. Dat heeft een rustgevend, prettig effect op je gemoed. Een open haard is natuurijk helemaal mooi. Als je het echt goed wil doen: achterhaal welke geur je prettig vindt en koop er een bijpassende geurkaars van.

Tijdens alle seizoenen gezonder en fitter leven? Ga voor gezonde gewoontes in mini stappen met de Actify Vitaliteitscoach app! Hier vind je inspiratie voor elke dag, zoals heerlijke recepten, begeleide meditaties én een stappenteller. Probeer het doel ‘Gezonder leven’ en ontdek een gezonder leven dat bij jou past!