Hoe kook je gezond?

Leestijd: 2 - 2 min.
Hoe kook je gezond?

Het leuke is dat er manieren van koken, bakken en braden zijn, waarbij je minder vet en/of zout kunt gebruiken. Deze manier van koken zorgt ervoor dat je het maximale uit de eigen, oorspronkelijke smaak van de ingrediënten haalt. Ontdek gezond koken!

Antiaanbakpan

Met een antiaanbakpan heb je minder margarine of olie nodig om toch heerlijke gerechten te bereiden. Soms is vlees van zichzelf al wat vettig, zoals gehakt, waardoor je zonder vet kunt koken.

Grillen

Ook koken met de grill zorgt ervoor dat je weinig vet gebruikt. Ook hierbij maak je gebruik van het vet dat van nature in het vlees zit. Zout het vlees niet van tevoren (daardoor droogt het vlees uit), een beetje achteraf is genoeg. Kruiden kun je wel gebruiken, zoals knoflook, tijm en peper. Grill niet te lang en niet te heet: zwarte korstjes zijn niet lekker en bovendien ongezond.

Wokken

In de wok heb je maar een klein beetje olie nodig. Je verhit de olie op hoog vuur om er vervolgens klein gesneden ingrediënten aan toe te voegen. Dit zogenaamde roerbakken is gezond door het wokken met de olie. Hierdoor blijven ook de vitamines en de smaak van de ingrediënten aanwezig.

Lekker gezond eten? De Actify Vitaliteitscoach app helpt je er een gezonde gewoonte van te maken! Zo vind je er simpele gezonde acties voor iedere dag en smakelijke recepten om zelf uit te proberen. Speciaal ontworpen in samenwerking met gecertificeerde diëtisten. Ontdek het doel ‘Gezonder eten’ en eet jezelf in mini stappen gezond!