Lach jij wel genoeg?

Leestijd: 1 - 2 min.
Lach jij wel genoeg?

Er gebeurt nogal wat met je lichaam zodra je begint met lachen. Er wordt endorfine geproduceerd wat een geluksgevoel creëert. Ook zet lachen een heel aantal spieren in je lichaam in beweging. In je gezicht alleen al 15 stuks maar ook je buikspieren en je middenrif spannen zich aan wanneer je lacht.

Mooier

Lachen maakt je aantrekkelijker: zelfs de knapste mensen zijn minder mooi met een chagrijnige gezichtsuitdrukking. Daarnaast werkt lachen ook aanstekelijk. Een vrouwenlach werkt overigens aanstekelijker dan een mannelijke lach. Lachen zorgt er ook voor dat je sneller de humor van minder positieve situaties kunt inzien. Dit maakt het makkelijk om bepaalde problemen te relativeren wat weer goed is voor je stressgehalte.

Gezondheid

Uiteraard weten je hersenen het ook wanneer je lacht. En zo’n lach brengen zij automatisch in verband met een positieve stemming, waardoor ze endorfine aanmaken. Van endorfine is ook bekend dat het het geluksgevoel vergroot. Daarbij lijkt lachen stress, depressie, bezorgdheid en slapeloosheid te verminderen. Ook op langere termijn is het goed om te blijven lachen. Goedlachse en positieve mensen blijken over het algemeen langer te leven.