Minder alcohol drinken? Wij helpen je!

Leestijd: 2 - 3 min.

Tips

  • Het veranderen van een gewoonte is niet altijd makkelijk. Bedenk daarom wat voor jou belangrijke voordelen zijn van minderen met alcohol drinken: je gezondheid, je portemonnee, of misschien wel de waardering van vrienden en bekenden? Dit kan je helpen om door te zetten.
  • Maak een concreet plan: hoeveel alcohol wil je maximaal drinken per dag, week of maand? En hoe ga je dat doel realiseren? Ook helpt het om hulp en steun te zoeken voor bij het minderen, bijvoorbeeld bij je partner, vrienden of collega’s. Samen minderen kan ook heel motiverend zijn!
  • Drink één op één: een glas wijn of bier, dan een glas water, enz. En zorg dat je iets hebt gegeten voordat je alcohol drinkt.
  • Bedenk vooraf hoe je om kunt gaan met ‘moeilijke situaties’. Hoe sla je een borrel af na een moeilijke dag op het werk? Of wat doe je in je vriendengroep waarmee je op vrijdagmiddag biertjes drinkt in de kroeg? Als je dit van te voren al bedenkt, kun je er adequater op reageren als de situatie zich ook echt voordoet.

Dit is slechts een selectie van de tips en adviezen die je kunnen helpen om minder alcohol te gaan drinken. Meer informatie vind je op alcoholinfo.nl.

Ga zo door!

Minder alcohol gaan drinken is een hele prestatie. Zoek een leuk doel: een weekendje Parijs? Een cursus outdoor? Besteed hier het geld aan dat je hebt bespaard door minder te drinken. Zoek bij dit doel een mooi plaatje en hang dit op een plek waar je het elke dag tegenkomt: dit kan je motiveren om vol te houden! En de jaren die afgaan van je Echte Leeftijd door minder alcohol te drinken, neemt niemand je meer af! Succes!

Makkelijk een gezonder leven dat echt bij jou past? Ga voor gezonde gewoontes in mini stappen met de Actify Vitaliteitscoach app! Hier vind je inspiratie voor elke dag, zoals heerlijke recepten, begeleide meditaties én een stappenteller. Probeer het doel ‘Gezonder leven’ en ontdek een gezonder leven dat bij jou past!