Op vakantie? Neem je hardloopschoenen mee!

Leestijd: 2 - 3 min.
Op vakantie? Neem je hardloopschoenen mee!

Misschien heb je wel helemaal geen zin om te hardlopen als je op vakantie bent. Iets met uitrusten en bijkomen en dat soort dingen. Maar je kan een vakantie ook zien als een uitgelezen kans om eens een andere omgeving te verkennen dan het standaard rondje in het park.

Loop in de ochtend

Met name als je naar een warm land gaat: in de ochtend is het namelijk een stuk koeler. Als je op vakantie gaat naar een koele bestemming is het trouwens ook een goed idee om ’s morgens te gaan. Je hebt daarna namelijk nog de hele dag voor je om vakantiedingen te doen.

Plan je route goed

Waar je thuis je vaste hardlooproute met je ogen dicht loopt, is dat in het buitenland wel anders. Wat vooronderzoek kan dan ook geen kwaad. Misschien is er wel een park in de buurt, of een makkelijk rondje waar je niet kan verdwalen. Kom je er echt dan niet uit, dan kun je altijd nog een heen en terug de weg aflopen.

Schrijf je adres op

Zorg ervoor dat je het adres van je hotel, AirBNB of camping bij je hebt. Mocht je verdwalen, dan kun je altijd nog de weg vragen aan iemand.

Neem je telefoon mee

Handig voor als je verdwaalt (en je niemand tegenkomt), maar ook handig om alle bijzondere plekken vast te leggen die je tijdens het lopen tegenkomt. En dat motiveert weer om steeds nieuwe bezienswaardigheden op te zoeken tijdens het lopen.

Boek een runningtour

Als je er écht zin in hebt, kun je ook een runningtour boeken. Deze tours worden in steden over de hele wereld aangeboden. Een kwestie van googelen op ‘je vakantiebestemming + runningtour’ en je weet zo of er eentje wordt georganiseerd bij jou in de buurt.

Maak van voldoende beweging een gezonde gewoonte met de Actify app. Je vindt er simpele acties voor elke dag die je helpen meer te bewegen, gezonder te eten en je fitter te voelen. De app houdt jouw stappen bij met de stappenteller. Ook tijdens je vakantie!

Actify, de activiteitscoach

#34 in Gezondheid en vitaliteit

4.2 • 431 beoordelingen