Samen is niet alleen: hardlopen voor het goede doel

Leestijd: 2 - 3 min.
Samen is niet alleen: hardlopen voor het goede doel

Hardlopen doe je graag. Maar zo af en toe mis je de motivatie. Lopen voor een ander kan dan nét jouw duwtje in de rug zijn. Met de Fundrunner app verdien je geld voor anderen met je gelopen kilometers. Wij spraken met drie actieve Fundrunners over hun doelen en of het lopen makkelijker gaat wanneer je een goed doel steunt.

Naam: Annette van de Giessen
Ingezameld: € 287,34
Kilometers: 736

“Ik loop vooral om gezond te blijven. Ik ben namelijk morbide obees geweest en heb een gastrische bypass gehad. Daarmee ben ik 50 kilo afgevallen. Daarom blijf ik hardlopen.”

“De stimulans is voor mij vooral om net die kilometer meer te lopen. Ook al gaat het bijna niet meer. Dan ben ik uiteindelijk zo onzettend blij dat ik het maximale bedrag heb gehaald!”

Naam: Onno Stooker
Ingezameld: € 1.016,43
Kilometers: 5792

“Een bepaald doel heb ik niet. Wel heb ik even naar de 1.000 euro toegeleefd omdat Fundrunner mij een hardloopshirt in het vooruitzicht had gesteld bij die mijlpaal. En het is een mooi rond bedrag wat ik in nog geen jaar bij elkaar heb gekregen.”

“Ik merk dat ik soms toch even iets verder loop. Ik hol vaak nog even extra kilometers door om de afstand vol te lopen en het maximale bedrag te verdienen.”

“Tot nu toe steun ik alleen de KNRM. Ik woon zelf aan de kust en zie dat de KNRM ontzettend goed en waardevol werk doet. De KNRM krijgt geen subsidie en moet het hebben van donaties. Vandaar dat ik al “mijn” sponsorgeld daarheen breng. En dat wordt door de KNRM ook erg gewaardeerd, zij hebben mij regelmatig benaderd en bedankt voor de sponsoring.”

Naam: Sandra Timmerman
Ingezameld: € 104,11
Kilometers: 406,99

“Het motiveert mij om langere afstanden te lopen zodat ik het maximale sponsorbedrag haal.” “Zoveel mogelijk inzamelen, dat is mijn doel. Soms vergeet ik de app aan te zetten en dan baal ik daar echt enorm van. Want dat hadden toch weer een paar euro’s voor bijvoorbeeld Alzheimer Nederland kunnen zijn.”

“Mijn dochter fietst 20 kilometer per week naar school. Dus heb ik de app ook op haar mobiel gezet.”