Stoppen (of minderen) met roken?

Leestijd: 2 - 2 min.

Tips

  • Stoppen met roken is niet makkelijk. Bedenk wat voor jou belangrijke voordelen zijn van stoppen met roken: je gezondheid, je portemonnee, een fris ruikend huis, of misschien wel de waardering van vrienden en bekenden? Dit kan je helpen om door te zetten.
  • Maak een concreet plan: plan een stopdatum of datum waarop je begint met minderen in de komende maand. Ook helpt het om hulp en steun te zoeken voor bij het stoppen (minderen), bijvoorbeeld bij je partner, vrienden of collega’s. Samen stoppen (minderen) kan ook heel motiverend zijn!
  • Een ingesleten gewoonte als roken veranderen, kan lastig zijn. Bedenk vooraf hoe je om kunt gaan met ‘moeilijke situaties’. Hoe sla je een sigaret af na de lunchpauze? Of wat doe je als een van je vrienden in de kroeg aankondigt ‘even naar buiten te gaan om te roken’? Als je dit van te voren al bedenkt, kun je er adequater op reageren als de situatie zich ook echt voordoet.

Dit is slechts een selectie van de tips en adviezen die je kunnen helpen om te stoppen met roken. Meer informatie en ondersteuning vind je op rokeninfo.nl.

Goed gedaan!

Is het gelukt om meer te bewegen? Dan verdien je een beloning! Spreek met jezelf, of met een van je supporters, af hoe deze beloning er voor jou uit ziet: een weekendje weg, een iPad of misschien een nieuwe (sport-)outfit? Zoek bij dit doel een mooi plaatje en hang dit op een plek waar je het elke dag tegenkomt: dit kan je motiveren om vol te houden! De jaren die van Je Echte Leeftijd afgaan, neemt niemand je meer af! Succes!