Wandeldate of blotevoetenpad? Wandel zoals nooit tevoren

Leestijd: 2 - 3 min.
Wandeldate of blotevoetenpad? Wandel zoals nooit tevoren

Je hebt vast een bepaald beeld van wandelen: eerst trek je jouw favoriete stappers aan, misschien pak je nog wat drinken en gezonds mee in je rugzak, en dan ga je lekker de natuur in. Eventueel bestempel je een stadstripje ook nog als wandelen, maar dan houdt het wel op. Nou… het kan veel gekker dan dat.

Blotevoetenpaden

Zoals de naam doet vermoeden zijn dit speciale routes die ingericht zijn op het blootsvoets door de natuur banjeren. Dat betekent dus dat je een heerlijk briesje langs je enkels voelt strelen en dat je de sensatie van gras, zand, mos, aarde, hout en steen optimaal ervaart.

Door heel Nederland zijn deze paden voor ‘barefoot’-wandelaars te vinden, elk met een andere insteek: sommige draaien om de gevoelsbeleving, anderen om historie. Bij sommige vind je spellen en opdrachten onderweg. Hoe dan ook, het is gezond. Waarom, dat lees je hier.

Een wandeldate

Wat klinkt er nou beter dan lekker in de natuur zijn, heerlijk wandelen, en ondertussen de tijd te nemen om die potentiële nieuwe vlam te leren kennen? Dat is ongeveer wat de makers van DéWandelDate gedacht moeten hebben. Het resultaat is een site met een eigen stijl, maar die verder werkt zoals je van een datingsite gewend bent. Vind jouw match

​​

Stiltewandelingen

Met een groep op stap gaan en toch stilte ervaren. Een benadering die bij mindfulness vandaan komt. Een stiltewandeling richt zich op het onthaasten en het terugkomen bij jezelf, met ontspanning tot gevolg.

Ook meditatie kun je hierin betrekken: richt je bijvoorbeeld op je ademhaling, je stappen, en dan alles om je heen om heerlijk tot rust te komen.

Dankzij de Actify app heb je tijdens al deze unieke wandelingen tegelijkertijd een stappenteller op zak om je voortgang bij te houden! Installeer hem dus voordat je je wandelschoenen aantrekt. 😉

Actify, de activiteitscoach

#34 in Gezondheid en vitaliteit

4.2 • 431 beoordelingen