Wat is personal training?

Leestijd: 2 - 2 min.
Wat is personal training?

Uit statistieken blijkt dat 90% van alle mensen die trainen met hun personal trainer hun doelen behalen. Sporten met een personal trainer is dus een prima investering, want je krijgt echte resultaten.

Personal training is het werken met een trainer die samen met jou stappen onderneemt om ervoor te zorgen dat jij resultaat haalt. Je hebt een doel voor jezelf opgesteld en je gaat daarmee aan de slag.

Wil jij bijvoorbeeld je techniek verbeteren en sneller resultaat zien? Ga dan samen met jouw personal trainer aan de slag: je staat er niet alleen voor.

Dit is personal training

Als je voor het eerst met je personal trainer afspreekt, vindt een kennismaking plaats. Dit houdt in dat je kennismaakt met jouw motivator en ondersteuner, maar ook dat je kennis maakt met je eigen lichaam.

Door het uitvoeren van verschillende tests, zoals een leefstijl- en beweegtest, krijgen jij en je personal trainer inzicht in hoe je er nu voorstaat.
Vervolgens stellen jullie samen een doel op, dat voor jou haalbaar is. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je dankzij je personal trainer langetermijnresultaten behaalt, dus deze eerste stap is essentieel.

Je personal trainer houdt jouw resultaten ook nauwlettend in de gaten, zodat je inzichtelijk hebt hoever je bent met het behalen van jouw doelen.

Hoe vaak trainen?

Voor betere resultaten en een goede motivatie is het verstandig om één tot twee keer in de week een sessie met je personal trainer aan te gaan. Er zijn echter ook veel mensen die eens per twee weken een afspraak inplannen. Uiteindelijk is het aan jou om aan te geven hoe snel je resultaat wilt zien, want hoe vaker je afspreekt met jouw personal trainer, des te vaker je sport.