Wat weet jij van stress?

Leestijd: 1 - 2 min.
Wat weet jij van stress?

Wat is stress eigenlijk? En wat heeft het voor invloed op jouw leven? Mentale ontspanning is een belangrijk onderdeel van een gezonde en energieke leefstijl. Stress past niet binnen dit plaatje. Maar wat is stress eigenlijk?

Stress

Stress kent verschillende gevoelens van angst, onzekerheid, (sociale) druk en boosheid. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals bijvoorbeeld een verhuizing, een echtscheiding of een hoge druk op je werk.

Omgaan met druk

Niet bij iedereen ontstaat stress. Het verschilt namelijk per persoon hoe stressbestendig je bent. Als jij last hebt van stress en die ander niet, wil dat niet zeggen dat je zwak bent. In veel gevallen is het zo dat die persoon anders omgaat met de druk.

Regelmatig is het zo dat mensen die ogenschijnlijk beter met druk kunnen omgaan, simpelweg niet toegeven dat ze stress ervaren. Zij gaan door terwijl ze onder flinke druk werken. Dit kan paniekaanvallen of zelfs een burn-out veroorzaken.

Balans vinden

Gezond eten en voldoende bewegen hebben een positief effect op je fysieke en emotionele weerstand. Dat beïnvloedt de manier waarop je met de uitdagingen en druktes van het leven kunt omgaan. Wil je meer informatie over hoe je met stress kunt om gaan? Informeer dan eens bij een professional.