Afvallen met een halve liter water voor het eten

Leestijd: 1 - 2 min.
Afvallen met een halve liter water

Weet je? Afvallen kan zo makkelijk zijn als een halve liter water drinken voordat je gaat eten. Dat publiceerden wetenschappers aan de universiteit van Birmingham in augustus 2015.

Ze deden onderzoek onder 84 volwassenen met overgewicht. De ene helft dronk drie maanden lang een halve liter water een half uur voor het eten en de andere helft niet. De groep met het ‘ waterdieet ’ viel gemiddeld de 50% meer af dan de groep die zich er niet aan hield. De onderzoekers zeggen zelf dat het verschil niet heel groot is. Toch kan het helpen als je het langer volhoudt. Hoe het precies werkt, blijft in ieder geval onduidelijk. Het kan ook dat je door het water een vol gevoel krijgt en daardoor minder eet. Alhoewel je daarna weer snel trek zou moeten krijgen. En dan misschien juist meer gaat snacken. Wat denk jij?

Moeite om voldoende water te drinken? De Actify Vitaliteitscoach app helpt je er een gezonde gewoonte van te maken! Ontdek het doel ‘Gezonder eten’, start de serie ‘Voldoende water drinken’ en versla je dorst!