De meest luie manieren om af te vallen

Leestijd: 2 - 3 min.
meest-luie-manieren-om-af-te-vallen

Afvallen hoeft lang niet altijd gepaard te gaan met bloed, zweet en tranen. Er zijn ook manieren om tóch af te vallen zonder helemaal tot het gaatje te gaan. Of het echt ideaal is mag je zelf bepalen! Voor echt resultaat is een gezond eten en voldoende bewegen essentieel.

Blijf van de thermostaat af

Het wordt weer kouder, dus dan zet je de verwarming een graadje hoger. Of juist niet, als je wat wilt afvallen. Als je lichaam het koud heeft produceert het namelijk energieverbandend bruin vet in plaats van de gebruikelijke witte vetcellen. Zo val je dus af terwijl je en passant op de energierekening bespaart. Win-win.

Doe ’s een dutje

Volgens dit onderzoek grijp je een stuk sneller naar ongezonde snacks als je niet genoeg geslapen hebt. Knap dus gerust een uiltje als je moe bent.

Gebruik rode borden

Appetite Magazine ontdekte dat je een stuk minder eet van een rood bord. Dat komt waarschijnlijk omdat we kleur rood associëren met stoppen. Of het nu gaat om een voorrangsweg of een bord met eten maakt voor je hersenen blijkbaar niet zoveel uit.

Spice it up

Kruiden maken je eten niet alleen een stuk smaakvoller, ze helpen je ook met afvallen. Verse kruiden creeëren de illusie dat je heel rijk aan het eten bent en dat terwijl er geen grammetje vet aan te pas komt. Vooral deze varianten doen het goed.

Drink water

Een gouwe ouwe die onlangs wetenschappelijk werd onderbouwd. Een halve liter voordat je aan tafel gaat is simpel, maar wel doeltreffend.

Het lichaam van je dromen krijgen? Een magische pil bestaat niet. Ga voor nieuwe gezonde gewoontes in mini stappen met de Actify Vitaliteitscoach app. Hier vind je simpele gezonde acties en oefeningen en heerlijke recepten. Speciaal ontworpen door onze gecertificeerde diëtisten. Ook kun je jouw stappen bijhouden met de stappenteller. Ontdek het doel ‘Afvallen’ en versla die kilo’s!