Tips voor een strakke(re) buik

Leestijd: 2 - 2 min.
Tips voor een strakkere buik

Wil jij graag een strakkere buik, maar heb je niet echt zin om heel veel moeite hiervoor te doen? De volgende tips kun je vrijwel zonder moeite opvolgen waardoor je buik langzaam maar zeker strakker wordt.

1. Matig je alcoholgebruik.

Drink je gewoonlijk vier glazen wijn op een gezellige avond? Beperk je dan tot drie. Drink je er twee? Zak dan naar één en drink tussen je consumpties door een glaasje water. Voor een gezond voedingspatroon adviseren wij in ieder geval niet meer dan 1 glas alcohol per dag te drinken.

2. Uitnodiging voor een feestje?

Neem vóór je vertrekt thuis alvast wat kwark. Je stort je dan niet op de borrelnootjes en je eet minder aan tafel.

3. Eet van een kleiner bord.

Dit is geen grap maar een slimme truc. Wie van een dessertbord eet, schept sowieso minder op zijn bord. Als je dan ook nog leert slechts één keer op te scheppen, eet je flink wat minder.

4. Geen tv kijken tijdens het eten.

Kijk niet naar het journaal terwijl je eet, hoe graag je de actualiteit ook volgt. Wie live geconfronteerd wordt met alle ellende in de wereld, zal ongemerkt meer eten om zichzelf gerust te stellen. Een onbewust mechanisme, dat door research werd bewezen. Zet de televisie daarom pas na het eten aan.

5. Bewegen heeft echt effect op de omvang van je buik.

Neem bijvoorbeeld eens de fiets in plaats van de auto. Maak het rondje dat je met je hond loopt iets langer, dat vindt je hond vast ook geen probleem. Doordat je meer beweegt krijg je een betere doorbloeding en dat heeft weer een positief effect op je buik.