4 manieren om jouw buurtboer te vinden

Leestijd: 2 - 3 min.
4 manieren om jouw buurtboer te vinden

Vroeger vulden groenteboeren, slagers, melkmannen en kaasboeren het straatbeeld. Nu zijn deze beroepen verenigd in een grote buurtsuper. Wij gingen op zoek naar vijf manieren om weer in contact te komen met de boeren in jouw omgeving.

Uitbundig kratje vol van De Krat

Duurzaam geproduceerd en lokaal gekweekt: dekrat.nl belooft een uitbundig krat vol lokale en eerlijke producten. Wekelijks bij je thuis bezorgd: groente, fruit, vlees, vis, kaas en brood. Bij elk krat ontvang je een documentje met informatie over de herkomst van de producten en bijbehorende recepten.

Op zoek naar de buurtboer

Lekkernaardeboer.nl is een initiatief van Bionext, dat zich sterk maakt voor meer duurzame biologische voeding en landbouw. Je krijgt met een druk op de knop inzicht in de boeren in jouw omgeving. Zin in een kakelvers eitje of een vers geplukte appel? Via de eenvoudige zoekfunctie op de site zie je direct of jouw buurtboer verse producten in de aanbieding heeft.

De eigen makkelijke moestuin 

De blauwe supermarktreus heeft de moestuin weer op de kaart gezet. Groente, fruit en kruiden uit eigen moestuin: lokaler en duurzamer dan dit krijg je het niet. Dat vond Jelle ook. Geïnspireerd door de uitvinder van de Square Foot Garden, Mel Bartholomew, heeft hij een makkelijk te volgen tien-stappenplan voor een eigen moestuinbak gemaakt.

Kijk gauw op De Makkelijke Moestuin hoe je die binnen no-time aanlegt.

De boer op je smartphone

Ook wel eens zo’n bord met ‘Aardappelen te koop’ langs de weg zien staan? Met de Buitenmarkt app hoef je niet meer op zoek naar deze borden. Met één druk op de ‘vers zoeken’-knop krijg je een overzichtskaart. Hierop zie je welke buren in jouw buurt verse producten aanbieden. Die kun je vervolgens weer filteren op categorieën als vlees, groente en zuivel.

Lekker gezond eten met de ingrediënten van jouw buurtboer? De Actify Vitaliteitscoach app helpt je er een gezonde gewoonte van te maken! Zo vind je er simpele gezonde acties voor iedere dag en smakelijke recepten om zelf uit te proberen. Speciaal ontworpen in samenwerking met gecertificeerde diëtisten. Ontdek het doel ‘Gezonder eten’ en eet jezelf in mini stappen gezond!