Bijna Pasen! Tijd voor (paas)eieren

Leestijd: 2 - 3 min.
Bijna Pasen, tijd voor een paasei

Bij Pasen horen eieren. Van chocolade of gewoon van de kip. Wij wilden wel eens weten hoe het zit met paaseitjes. Hoeveel calorieën bevatten ze bijvoorbeeld? En hoe zit het met gewone eieren? Lees er alles over.

Hoeveel calorieën zitten er in een paasei?

Normaal paasei van 7 gram (puur, melk of wit): 38 kcal

Paasei gevuld met praliné: 40 kcal

En een gewoon ei?

  • Gebakken: 110 kcal
  • Gekookt: 64 kcal
  • Rauw: 66 kcal

Hoeveel moet je bewegen om de calorieën van 1 paasei te verbranden?

  • 8.2 minuten wandelen
  • 3 minuten zwemmen
  • 4,8 minuten fietsen

Ontbijtje met een eitje

Door de goede voedingsstoffen die eieren bevatten, is het een goed idee om ei aan je ontbijt toe te voegen. Het hoeft niet altijd een gekookt ei te zijn natuurlijk. Er zijn ook heerlijke alternatieven waar ei in is verwerkt. Probeer bijvoorbeeld eens een havermoutbrood. Voedzaam en helemaal verantwoord.

Feit & fabel

Feit: Eieren met de punt naar beneden gericht blijven langer goed.

Fabel: Bruine eieren zijn gezonder dan witte. De kleur van de schil hangt van het soort kip af, maar ze zijn echt even gezond.

Wat informatie op een rijtje

Eieren bevatten vooral eiwit en vet, en een kleine hoeveelheid koolhydraten. De dooier bevat het grootste deel van het eiwit en vetten. Er zit vooral onverzadigd vet in de dooier. Eieren zijn rijk aan vitamine B12 en vitamine D en mineralen als fosfor en seleen. Ze vormen daarnaast een bron van vitamine A, vitamine B2 en foliumzuur en van mineralen zoals ijzer en zink.

Door het eiwit, ijzer en vitamine A, B2, B12 zijn eieren een goede vegetarische keuze.

Meer inspiratie over lekker gezond eten, inclusief recepten? De Actify Vitaliteitscoach app helpt je om gezonde gewoonte te creëren! Zo vind je er simpele gezonde acties voor iedere dag en smakelijke recepten om zelf uit te proberen. Speciaal ontworpen in samenwerking met gecertificeerde diëtisten. Ontdek het doel ‘Gezonder eten’ en eet jezelf in mini stappen gezond!

Actify, de activiteitscoach

#34 in Gezondheid en vitaliteit

4.2 • 431 beoordelingen