Gezond barbecueën doe je zo

Leestijd: 2 - 3 min.
Gezond barbecueën doe je zo

Bij het woord barbecue denk je al snel aan grote lappen vlees, verschillende sausjes, manden vol stokbrood en natuurlijk een paar biertjes. Niet bepaald onderdelen van een gezond dieet. Maar barbecueën hoeft niet altijd een calorieënfestijn te zijn. Met deze tips geniet je gewoon lekker van de barbecue terwijl je toch gezond bezig blijft.

Grill wat groente

Net als vlees krijgt groente op de barbecue een rokerig smaakje. En net als bij vlees is dat ontzettend lekker. Probeer bijvoorbeeld eens wat courgette, paprika, groene asperges of mais. Wat ook goed werkt: een spies met verschillende groenten.

Probeer eens een visje

Ook vis kan prima op de barbecue. Denk eens aan een stuk zalm in aluminiumfolie. Wat peper, zout en citroen erover en klaar is kees. Niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens super gezond.

Maak je eigen sauzen

Kant-en-klare sauzen zijn echte caloriebommen. Gelukkig maak je binnen een handomdraai zelf een lekkere cocktail- of knoflooksaus. Vervang de mayonaise of crème fraîche bijvoorbeeld (voor een deel) door yoghurt of kwark. Zelfgemaakte sauzen zijn veel lekkerder en bevatten een stuk minder vet en suiker.

Vul aan met een salade

Natuurlijk kun je een huzarensalade of aardappelsalade serveren, maar voor een gezonde touch is een frisse groene salade een betere optie. In de Actify Vitaliteitscoach app vind je volop inspiratie.

Varieer in brood

Bij een gemiddelde barbecue vind je meters stokbrood. Dat is lekker, maar gezonder brood is dat ook. Probeer bijvoorbeeld eens zuurdesembrood, of brood van andere granen zoals speltbrood.

Vaker lekker gezond eten? De Actify Vitaliteitscoach app helpt je er een gezonde gewoonte van te maken! Zo vind je er simpele gezonde acties voor iedere dag en smakelijke recepten om zelf uit te proberen. Speciaal ontworpen in samenwerking met gecertificeerde diëtisten. Ontdek het doel ‘Gezonder eten’ en eet jezelf in mini stappen gezond!

Actify, de activiteitscoach

#34 in Gezondheid en vitaliteit

4.2 • 431 beoordelingen