Gezond eten? Bereid het goed (voor)

Leestijd: 2 - 3 min.
Gezond eten? Bereid het goed (voor)

Hoe zorg je ervoor dat je kind de hele dag gezond eet? Klinkt als een uitdaging en misschien zelfs wel ingewikkeld, maar dat valt best mee. Het is een kwestie van goed voorbereiden. Vul de trommel van je kleintje met gezonde liefde. Oh ja, vergeet jezelf niet! Want gezond eten is ook voor jou belangrijk.

Volkoren variatie

Volkoren is een beschermde ‘term’ en dus weet je zeker dat de boterham van je kleine man of vrouw voedzaam is. Varieer ook eens met een volkoren pitabroodje, cracker of volkoren wrap.

Rauwkost in je 10-uurtje

Dan hebben we maar weer wat extra groenten binnen. En geef je wel alleen fruit? Combineer het dan ook eens met iets van vet zoals pindakaas. Kinderen vinden partjes appel met notenpasta heerlijk. Zo zorg je ervoor dat de fruitsuikers niet meteen voor een piek in de bloedsuikerspiegel zorgen en hebben ze net wat langer een stapbiele energie!

Van gezonder eten stap voor stap een gezonde gewoonte maken? Check de Actify Vitaliteitscoach app.

Vergeet de eiwitten niet!

Doe eens een gebakken eitje (of gekookt in de schil) in de trommel. Of een handje noten (let op: alleen geschikt voor wat oudere kinderen in verband met verstikkingsgevaar). Wat stukjes kaas kan ook. Ook lekker: een beetje griekse yoghurt met noten en honing. Kinderen vinden het leuk en spannend om eens wat anders mee te krijgen naar school!

En natuurlijk altijd groenten

Dat kan opnieuw rauwkost zijn maar een groenten-ei-muffin vinden kinderen ook heel erg lekker en kun je eenvoudig van te voren maken. Probeer ook eens wat anders dan alleen komkommer, paprika of tomaat. Alle ouders die na een tip van ons sperzieboontjes in de trommel hebben gedaan waren verbaasd en blij verrast dat de kinderen het gewoon opaten én lekker vonden!

Extra snack = extra voedzaam

Tegenwoordig heb je zoveel lekkere en voedzame mueslirepen zonder suiker maar vol met gedroogd fruit en noten. Of bak een havermoutbrood. Vol met gezonde voedingsstoffen.

Ben je onderweg? Dan is voorbereiding het allerbelangrijkste. Vul bijvoorbeeld één of twee broodtrommels zoals je dat ook zou doen wanneer ze naar school gaan. En neem dit mee. Zo voorkom je dat je het moet doen met het snoep aanbod onderweg en heb je altijd iets achter de hand voor als ze honger krijgen.

Inspiratie nodog voor lekker en gezond eten? De Actify Vitaliteitscoach app helpt je er een gezonde gewoonte van te maken! Zo vind je er simpele gezonde acties voor iedere dag en smakelijke recepten om zelf uit te proberen. Speciaal ontworpen in samenwerking met gecertificeerde diëtisten. Ontdek het doel ‘Gezonder eten’ en eet jezelf in mini stappen gezond!

Actify, de activiteitscoach

#34 in Gezondheid en vitaliteit

4.2 • 431 beoordelingen