Goodbye cellulite: zeg gedag tegen je sinaasappelhuid

Leestijd: 2 - 3 min.
Goodbye cellulite: zeg gedag tegen je sinaasappelhuid

Cellulitis is een veelvoorkomend ‘probleem’ bij vrouwen. Er zijn verschillende crèmes die claimen dat door juist die crème te gebruiken de cellulitis verdwijnt. De oorzaak wordt echter niet weggesmeerd en dus blijf je in meer of mindere mate last houden van cellulitis.

Cellulitis wordt ook wel sinaasappelhuid genoemd. De huid is wat hobbelig door de vetophopingen die zich vlak onder de huid bevinden. Het patroon is onregelmatig en daarnaast lijkt het alsof er deukjes of putjes in de huid zijn ontstaan. Hierdoor lijkt de huid op de schil van een sinaasappel, vandaar de benaming.

Sinaasappelhuid

Dit fenomeen ontstaat doordat vetweefsel, vocht en afvalstoffen zich ophopen, met name op je billen en benen. De vetcellen die zich onder je huid bevinden liggen in een klompje bij elkaar. Als er een toename van vetcellen is, puilen deze klompjes zich uit. Andere delen van de huid kunnen zich echter niet uitzetten, waardoor een deukje ontstaat.

Oorzaken

Er zijn verschillende oorzaken voor het ontstaan van cellulitis. Daarbij kan gedacht worden aan overgewicht, teveel eten en te weinig lichaamsbeweging. Ook ouder worden kan een rol spelen, de huid wordt dan minder elastisch. Daarbij zijn ook hormonale veranderingen en erfelijke factoren mogelijke oorzaken, evenals roken.

Zorg voor een gezonde huid

Er zijn verschillende tips die je kunt toepassen om in ieder geval de conditie van je huid te verbeteren. Daarnaast zijn sporten en bewegen niet alleen verstandig voor een gezond lichaam, maar ook voor het verminderen van vetophopingen bij je benen en billen.

Tips voor een gezonde huid:

  1. Drink groene thee. Deze thee bevat stoffen tegen huidveroudering.
  2. Eet voldoende groenten en fruit. Je voorziet je lichaam van de beste voedingsstoffen om je huid te verzorgen en herstellen.
  3. Stop met roken en verminder cafeïne-inname. Door te roken en veel cafeïne binnen te krijgen, versmallen je bloedvaten waardoor je een verminderde bloedsomloop krijgt.

Makkelijk een gezonder leven dat echt bij jou past? Ga voor gezonde gewoontes in mini stappen met de Actify app! Hier vind je inspiratie voor elke dag, zoals heerlijke recepten, begeleide meditaties én een stappenteller. Probeer het doel ‘Gezonder leven’ en ontdek een gezonder leven dat bij jou past!