Kokosolie: 3x anders

Leestijd: 2 - 2 min.
Kokosolie: 3x anders

Kokosolie bevat het meeste verzadigd vet van alle vet- en oliesoorten. Verzadigd vet staat erom bekend niet goed te zijn voor de gezondheid. Het verhoogt het risico op hart- en vaatziekten. Het is dan ook het advies om kokosproducten en kokosvet alleen bij uitzondering te eten.

Gebruik kokosolie eens op een andere manier!

1. Kokosolie als moisturizer

Als je een klein beetje kokosolie op je handen doet, voel je meteen hoe heerlijk het aanvoelt voor je huid. Kokosolie trekt tot in de diepste lagen van je huid en versterkt meteen de onderliggende weefsels. Daarnaast helpt het ook bij het verwijderen van dode huidcellen. Win-win dus!

2. Kokosolie als haarmasker

Kokosolie is niet alleen zijdezacht voor je huid, maar ook voor je haar. Het geeft een gladde textuur en daarbij enorm veel glans. Gebruik de kokosolie als nachthaarmasker. Zo doe je dat:

Warm 3 tot 5 eetlepels kokosolie op in de magnetron, zodat het een warme vloeistof wordt. Doe het in je haar – zodra het een beetje is afgekoeld – en doe bijvoorbeeld een douchemuts op je hoofd. De volgende dag spoel je het uit.

Het resultaat is verbluffend.

3. Kokosolie als make-up remover

De kokosolie is zacht en reinigend. Zo kun je door een beetje olie op je vingertop te doen je make-up verwijderen. Breng de olie aan op je ogen en wimpers en was vervolgens je gezicht. Zonder enige moeite gaat de make-up eraf en daarbij raakt je huid niet beschadigd.

Van gezond eten een gewoonte maken? Ontdek gezonde recepten en meer feitjes en tips in de Actify Vitaliteitscoach app. Je vindt er simpele gezonde acties voor iedere dag en smakelijke recepten om zelf uit te proberen. Speciaal ontworpen in samenwerking met gecertificeerde diëtisten. Ontdek het doel ‘Gezonder eten’ en eet jezelf in mini stappen gezond!

Actify, de activiteitscoach

#34 in Gezondheid en vitaliteit

4.2 • 431 beoordelingen