Meer energie? Drink water met citroen

Leestijd: 1 - 2 min.
Meer energie? Drink water met citroen

Je ziet het regelmatig en misschien maak je het zelf ook wel: een kan water met daarin schijfjes citroen. Het ziet er leuk uit, maar waarom zit er citroen in en waar is het goed voor?

Er zijn verschillende redenen waarom citroenschijfjes een waardevolle toevoeging aan je water zijn:

  1. Citroenwater is een goede stimulans voor je spijsvertering. De citroenen zijn bronnen van mineralen en vitaminen waardoor je lichaam gereinigd wordt en de darmen beter functioneren.
  2. In citroen zit vitamine C. Deze vitamine werkt zuiverend voor de huid en dat resulteert in minder puistjes en lijntjes in je gezicht. Dit komt doordat het helpt je bloed te zuiveren.
  3. De vitamine C in de citroen is ook goed voor je weerstand. Het is een vitamine die op een natuurlijke wijze ziektes tegengaat en daarmee helpt het je ook om je bloeddruk op peil te houden.

Het drinken van water met citroen zorgt dus voor meer energie.

Behoefte aan meer energie? Check de tips in de Actify Vitaliteitscoach app en maak er een gezonde gewoonte van. Je vindt er simpele acties voor elke dag die je helpen meer te bewegen, gezonder te eten en je fitter te voelen. Ook kun je jouw stappen bijhouden met de stappenteller. Ontdek het doel ‘Fitter worden’ en ga er voor!