Vijf supergezonde herfstgroentes die wat extra liefde nodig hebben

Leestijd: 1 - 2 min.
Vijf supergezonde herfstgroentes die wat extra liefde nodig hebben

Kom je niet verder dan bloemkool, paprika of courgette? Zonde, er zijn zoveel groenten die de moeite van het proberen waard zijn. Dit is onze lijst met vijf groentes die wat extra liefde kunnen gebruiken. Super gezond én in het seizoen.

1. Pompoen

Pompoen bevat veel goede vitamines en mineralen, waaronder ijzer en vitamine B2 en C. Daarnaast is deze typische herfstgroente een bron van antioxidanten. Je kunt er heerlijke soep van maken, maar geroerbakte pompoen in een salade doet het ook hartstikke goed.

2. Artisjok

De artisjok is arm aan calorieën, maar rijk aan vezels en antioxidanten. Deze groente lijkt moeilijk te bereiden, maar in de praktijk valt dat allemaal reuze mee. Volg de instructies in dit filmpje en je zet ‘m zo op tafel.

3. Paprika

Per 100 gram bevat een paprika ongeveer drie keer zoveel Vitamine C als een sinaasappel. Mooie score dus! Lekker voor in een salade, maar ook prima als tussendoortje of in de grillpan.

4. Pastinaak

De pastinaak staat vaak in de schaduw van z’n kleine broertje, de wortel. Onterecht, want hij zit vol vezels, kalium, vitamine C en foliumzuur. Verwerk hem eens in een stamppot of maak er puree van. Echt op de culinaire toer? Maak er chips van om mee te garneren.

5. Bieten

Bieten zitten bomvol kalium, vitamine C en vezels. Rauw, gekookt, gepoft, of geroosterd: met bietjes kun je alle kanten op. Die rode vingers moet je dus maar even voor lief nemen.