Wat je beter niet kunt eten voordat je naar het strand gaat

Leestijd: 1 - 2 min.
Wat je beter niet kunt eten voordat je naar het strand gaat

Het is zomer en je bent er helemaal klaar voor om een dagje naar het strand te gaan. Dit zijn vijf voedingsmiddelen die je het best kunt vermijden voordat je naar het strand gaat.

1. Koolzuurhoudende drankjes

Koolzuurhoudende drankjes kunnen ervoor zorgen dat je buik een beetje opgeblazen wordt of lijkt. Om dit te voorkomen kun je het best niet-bruisend water drinken.

2. Zout voedsel

Zout eten houdt water vast. Chips en andere zoute versnaperingen lijken ideaal voor op het strand, maar je kunt beter kiezen voor iets met een minder hoog zoutgehalte.

3. Kruisbloemige groente

Bloemkool, broccoli en boerenkool zijn fantastische groenten om op de lange termijn gewicht te verliezen. Maar net voordat je naar het strand gaat kun je ze beter vermijden. Deze groente bevat een suiker die ervoor zorgt dat je een opgeblazen buik krijgt.

4. Kauwgom

Kauwgom lijkt geen schuld te hebben aan een opgeblazen buik, maar het kan wel degelijk! Je slikt namelijk grote hoeveelheden lucht naar binnen.

5. Zuivel

Als je een lactose intolerantie hebt, voorkom dan het gebruik van zuivel. Je kunt er namelijk gasvorming en een opgeblazen gevoel van krijgen.