Wat je moet weten over groene smoothies

Leestijd: 2 - 3 min.
Wat je moet weten over groene smoothies

Groene smoothies zijn niet meer weg te denken uit de huidige gezonde leefstijl die menigeen hanteert. Zo’n gezond groen drankje zit vol met vitaminen en voedingsstoffen. Zeker ’s morgens geeft een groene smoothie je een boost voor de hele dag.

Er zijn wat zaken waarvan je op de hoogte moet zijn. Lees de vijf aandachtspunten en weet wat je moet weten over groene smoothies.

1. Een smoothie is niet altijd een maaltijd

De meeste groene smoothies bevatten weinig calorieën en proteïnen. Het drinken van het groene vocht levert een uitstekende bijdrage aan je dagelijkse dosis groente, maar het staat niet gelijk aan een maaltijd. Zie een groene smoothie als een supplement, zoals multivitaminen.

2. Varieer met de bladgroenten

Het wisselen van bladgroenten, zodat je niet elke dag dezelfde smoothie hebt, is om twee redenen verstandig. In de eerste plaats zorg je ervoor dat je de voedingswaarden van een grote verscheidenheid aan planten binnenkrijgt. Wissel bijvoorbeeld met boerenkool en spinazie.

3. Niet teveel gesuikerd fruit toevoegen

Het binnenkrijgen van teveel suikers, kan ervoor zorgen dat je bloedsuiker in een piek komt. Dit zorgt er vervolgens voor dat je energie hoogte- en dieptepunten krijgt, en dus niet constant is. Het is verstandig om je groene sappen met zoveel mogelijk bladgroente te maken, met als toevoeging bijvoorbeeld een kleine peer. Drink de sappen dus zo groenterijk mogelijk.

4. Niet te lang wachten met drinken

Het is aan te raden om jouw groene smoothie zo snel mogelijk na de bereiding te drinken. Hierdoor krijg je meteen de beste voedingsstoffen binnen. Als je lang wacht, breken de natuurlijke enzymen in groente en fruit af. Drink daarom bij voorkeur jouw groene sap rechtstreeks uit de blender.

5. Drink het op een lege maag

Als je jouw groene smoothie op een lege maag neemt, is het gezonde sap het eerste dat je binnenkrijgt. De voedingsstoffen gaan rechtstreeks naar je spijsverteringskanaal, sneller nog dan wanneer je groente en fruit gewoon eet. Gun jezelf vervolgens 20 minuten de tijd voordat je een maaltijd nuttigt.