Zo houd je je salades vers

Leestijd: 2 - 3 min.
Zo houd je je salades vers

Elke dag een salade eten is heerlijk. Het zorgt voor een gezonde toevoer van vitamines, maar je hebt geen zin of tijd om elke dag een salade te maken. Dit zijn dé tips die jouw salades een hele werkweek lang vers houden. Zo ben je van maandag tot vrijdag voorzien van een makkelijke en gezonde lunch.

Het maakt niet uit of je één salade maakt of vijf verschillende salades. Het is afhankelijk van de manier waarop je het samenstelt en bewaart of het goed blijft tot aan het einde van de week. Het toepassen van deze methode zorgt ervoor dat je veel geld bespaart, en dat je genoeg groente binnenkrijgt.

Plastic bak

Zorg ervoor dat je een bak kiest die plat en rechthoekig van vorm is. Hierdoor past de bak goed in je koelkast, maar zorg je er tegelijkertijd voor dat de salade goed wordt uitgespreid.

Vierstappenplan

1. Begin met de sla

Het is gemakkelijk om voorgewassen sla te gebruiken, omdat dit veel tijd bespaart. Zorg ervoor dat de slablaadjes helemaal droog zijn, voordat je de bak vult. Vul de bak voor driekwart met het groen.

2. Voeg naar smaak fruit en groente toe

De fruit en groente heb je natuurlijk al voorgesneden, zodat het hapklaar in de plastic bak kan. Voordat je dit doet kun je het best elk ingrediënt droogmaken met keukenpapier. Hierdoor blijft de smaak langer bestaan.

3. Voeg proteïne toe

Goede proteïnebronnen zijn gegrilde kip, hardgekookte eieren en diverse soorten kaas, maar ook quinoa, zonnebloempitten en bruine rijst. Doe op woensdagavond pas de proteïnen in je saladebak voor donderdag en vrijdag.

4. Dressing erbij

Voeg de dressing pas als laatst toe, liefst net voordat je de salade gaat eten. Hierdoor wordt je salade niet papperig en behouden de ingrediënten hun eigen smaak.

Boodschappenlijstje

Het boodschappenlijstje geeft je een idee van wat je moet kopen voor vijf maaltijdsalades.

  • Sla – liefst gewassen
  • 2 komkommers
  • 2 à 3 paprika’s
  • 5 wortels
  • 1 doosje cherrytomaatjes
  • 1 bak druiven
  • 2 avocado’s
  • 1 doosje eieren
  • Kipfilet
  • Saladedressing